Jojoba Olie Jojoba


Simmondsia chinensis (Link) Schneider S. californica = = Buxus chinensis

Fam Buxaceae

Beschrijving

Grosso tweehuizige struik ronde vorm, zeer lange levensduur (woont tot 200 jaar).
E'originario Amerika (niet c 'è spontaan in China, è chinensis werd verteld door een fout van de botanicus).
Bladeren: tegenover, gesteeld, volledige marge, bedekt met wax, groene Cerulean, dan is lichtgroen.

Witte bloemen, pentameren, blokken en klemmen, mannelijke en vrouwelijke meegenomen uit verschillende planten.
Het resultaat: een eivormige capsule met 1-3 zaden bruin, met grote zaadlobben.

Areal en cultuur


Een inwoner van Arizona en Californië, werd deze plant ook bekend bij de Azteken, die het gebruikt als voedsel en olie, naar huidziekten en wonden te genezen. Het groeit in veel halfdroge regio's van de wereld, waar c 'è een voldoende hoge temperatuur; Europa, Azië, Australië, Japan, Noord- en Zuid-America.Vive op rotsachtige of zanderige grond, armen en hoeft kunstmest nodig hebben, vereist ook weinig water. aangepast aan extreme omstandigheden door hoogontwikkelde wortels en diep en de waslaag van het blad.

Gebruikt deel

U gebruikt de zaden, in het bijzonder de zaadlobben, in volwassenheid verzameldà in de late zomer. De zaadlobben bevatten meestal wasachtige olieachtige (44-64), die levert de zogenaamde vloeibare olie, jojoba. Zijn ook aanwezig in olijfolie).

Toepassingen

Spruitstuk: voor de eigenschappenà chemisch-fysische eigenschappen van de lipide bestanddelen van jojobaolie è gebruikt in het veld:

therapeutische voor het bereiden van emulsies met dermo-farmaceutische eigenschappenà beschermende, voedende, kalmerende en verzachtende. Vooral de olie sulfide è gebruikt voor de behandeling van vette en I'acne.


De sector 's belangrijkste gebruik è dat schoonheidsmiddel, altijd in de dermatologie. Jojoba olie beschermt en smeert de huid en rimpels.

De bijzondere aard van de lipide bestanddelen van jojobaolie maakt enerzijds een grotere penetratie en klaar epidermale absorptie anderzijds een "hoge activiteità filmvormende. Hij heeft ook beschermende werking tegen de zon, in virtù stabiliteità Deze moleculen UV stralen.


jojobaolie en vloeibare was, behalve gebruikt in cosmetica, hebben verschillende toepassingen Industrial: aan verf, detergenten, harsen en kunststoffen maken, en kan een vervangende walvisvet als smeermiddel voor precisiemotoren zijn.