Avocado-olie


  • Avocado-olie productie
  • Voedingseigenschappen
  • Avocado-olie in cosmetica

Avocado-olie productie


Avocado-olie wordt gewonnen uit de pulp van de vrucht van Persea americana, door koude persing of centrifugeren. Het productieproces è vergelijkbaar met die van andere oliën en nog variabele met betrekking tot de technologie van de inrichting; De avocado vruchten worden schoongemaakt, geschild en ontpit; volgt een grove drukken met maceratie met behulp van vochtige warmte (ongeveer 75C), en centrifugeren van het product. Avocado-olie così extract wordt dan aangepast om de ongewenste componenten uitgesloten en aantrekkelijk in de ogen van de consument.

Er zijn twee belangrijke toepassingen van avocado-olie: het eten en de cosmetica.

Voedingseigenschappen


De vetzuursamenstelling dan het gehalte qualiquantitativo vetzuren, è vergelijkbaar met die van olijfolie; analyseren, merken we inderdaad een hoog oliezuurgehalte (55-75%), die vanwege de hoge patat maakt; om dezelfde reden, niet gemakkelijk ranzig. De rijkdom aan MOV maakt avocado-olie een nuttig hulpmiddel bij de preventie van hart- en vaatziekten, mitsé wordt geconsumeerd met de nodige mate en op hun plaats (niet in aanvulling) van dierlijke vetten of gehydrogeneerde margarines. Altijd als de olijfolie, het gehalte aan verzadigde vetten è hoe bescheiden en vergelijkbare (palmitinezuur: 9-20%); zoals ook concentraties in palmitinezuur (3-7%), linolzuur (voorloper van omega-zes, 9-14%), en alfa-linoleenzuur (een voorloper van omega-drie, 0,5%).

Een bijzondere eigenschap van avocado-olie è de rijkdom van haar onverzeepbare, overvloedig tocoferolen (vitamine E), carotenoïden (voorlopers van vitamine A) en fytosterolen (beta-sitosterol, campesterol, citrostadienolo, enz.), terpeenalcoholen, avocatine en vluchtige zuren. Deze componenten zijn groter in de olie van avocado virgin koudgeperste, terwijl ze grotendeels verloren bij raffinage processen. Een avocado olie maagd kwaliteità wordt erkend, behalve vervalsing met chlorofyl, omdaté donkergroen en viskeuze uiterlijk en rijk; de verfijnde è nogal bleek geel en bevat weinig voedingsstoffen.

Avocado-olie in cosmetica

De rijkdom van de onverzeepbare fractie, samen met de bijzondere vetzuursamenstelling, geeft een overzicht van de bekende eigenschappenà Avocado-olie voedingsstoffen. Dit product wordt veel gebruikt in cosmetica voor een uitstekende eudermic en talg-achtige, voedende en herstellende, waardoor het bijzonder geschikt voor de droge, devitalized, ruwe, droge huid, eczeem of uit. De werkzame bestanddelen van de onverzeepbare fractie van avocado-olie in feite kunnen de activiteit stimulerenà dermale fibroblasten, bevorderen de synthese van oplosbaar collageen (bij veroudering deze fractie vaak af ten gunste van de onoplosbare); anderzijds, de avocatine gedragen als remmers van collagenase, een protease dat de collageenvezels vernietigt. Allesò resulteert in een effectieve stimulus huidvernieuwingsproces, resulterend in verhoogde hydratatie en elasticiteità van de huid. In virtù van deze kenmerken, de cosmetica die avocado-olie, of verrijkt met zijn onverzeepbare fractie, zijn bijzonder geschikt in rimpelbehandelingen, striae, versteviging en bescherming tegen de zon. Het opmerkelijk vermogenà normaliseren van hydrolipidic huid maken ook avocado-olie een waardevol ingrediënt voor alle cosmetische producten die bestemd zijn om de fysiologische zachtheid en hydratatie te herstellen.